• Recepten, blog & olijfolie

    Spaghetti met gerookte zalm

Archief

Spaghetti met gerookte zalm

Spaghetti met verse basilicum

Een recept van onze trouwe klanten Thomas en Ellen met dochters Jenna en Loïs uit Driebergen. Ik ging bij ze langs, en vroeg wat hun favoriete recept was. Deze spaghetti was het antwoord. Wij mochten het recept met jullie delen. 

Wat heb je nodig.  
4 teentjes knoflook 
3 rode uien 
Een scheutje apple cider azijn 
Sap van een halve citroen 
400 g gerookte zalm 
Il Terzo olijfolie 
Zeezout en peper 
Spaghetti 
Vanaf 500 gram cherrytomaatjes 

Zo maak je het. 
Gebruik een kom om de dressing in te maken. Snipper de ui en pers de knoflook fijn. Meng dit samen met het appelazijn, sap van een halve citroen en onze Il Terzo olijfolie voor saladedressings. Snijd de zalm in kleine stukjes en voeg toe aan het mengsel. Doe er vervolgens nog wat peper en zeezout bij naar smaak. Het is lekker om dit alvast een paar uur van te voren te maken, dan trekt de smaak goed in. 

Kook de spaghetti op de manier dat je dat altijd doet. Snijd de cherry tomaatjes in tweeën en snijd de verse basilicum in grove stukken. 

Voeg vervolgens de saladedressing met zalm toe aan de spaghetti. Serveer met verse basilicum en een lekker stukje brood die je dipt in wat Il Primo olijfolie. Door de warme spaghetti in combinatie met de frisse dressing is het een beetje lauwwarm. Ook goed met een glas witte wijn erbij.

Heerlijk voor zomerse dagen. Of in de winter. Maakt het niet minder lekker. 

Thomas in de keuken

Geschreven door - Valerie Molenaar

snoeien, plukken, oogsten en verwerken

Het werk van onze boeren

Lees meer

voor bakken en braden

Olijfolie

Lees meer