• Recepten, blog & olijfolie

    Tricolore

Archief

Tricolore

Met Basilicum olijfolie

Tricolore is veel meer dan alleen de Italiaanse vlag. Het is ook dit lekkere groente recept met 3 soorten groenten. Samen vormen ze een kleurig feestje op je bord. Je maakt het als bijgerecht en combineert goed met pasta of barbecue gerechten. 

Ingrediënten (4 pers.):
- 1 courgette
- 1 aubergine
- 5 trostomaten
- 1 rode ui
- 3 tenen knoflook
- Peper & zout
basilicum olijfolie

Hoe je het maakt.
Verwarm de oven voor op 180 graden. Was de groenten en snijd de courgette, aubergine en tomaten en plakken van ongeveer halve centimeter. Snijd de ui in halve ringen en knoflook fijn. Fruit de knoflook en ui aan in een koekenpan (of grilpan) met Olijfolie Iedere Dag. Gril dan de aubergines even kort. Vervolgens kan alles in een ovenschaal. Doe de plakjes om en om zodat de kleuren verspreiden. Giet hierover heen een ruime hoeveelheid basilicum olijfolie en peper & zout. Doe 20 minuten in de oven en proef of het gaar is.

Je kunt alles ook grillen op de barbecue. Doe de groenten (zeker de tomaten) in een grilbakje of op het rooster. Besprenkel de groenten met knoflook, rozemarijn of basilicum olijfolie. Je kunt hier ook een mix van maken natuurlijk! Even kort grillen. De aubergines mogen iets langer. 

Geschreven door - Lonneke Mulder

snoeien, plukken, oogsten en verwerken

Het werk van onze boeren

Lees meer

innovatief verpakt

Dosette

Lees meer